Blog 3

 

Afgelopen week heb ik weer lekkere gerechten gegeten, maar ben mij zelf ook tegengekomen. De zondag ben ik gewend om niet te koken, maar dat kan nu niet. Ik heb mijn hulplijn maar even gebruikt, want ik had het even moeilijk. Mijn gezin ging patat bakken en dat vind ik ook erg lekker. Miranda zei dan bak je je zelf toch gewoon een gebakken eitje op brood, dit zetje had ik nou even nodig. Toen ik dinsdag op de weegschaal ging staan was ik afgevallen, maar niet zo veel als ik wou. Ik woog 78.2 kilo.  Dit schijnt normaal te zijn dat je sommige weken niet veel afvalt en moet mij dan even oppeppen om niet terug te vallen in mijn oude gewoontes. Nu kijk ik het positief elke pond die er af gaat is goed. Mocht ik volgende week nog steeds minder afval wordt mijn dieet aangepast. Dat is ook fijn en geeft je weer een boost om door te gaan.

In mijn vorige blog schreef ik dat ik deze week gerechten zou maken via de website en het kookboek. Nou dat heb ik vol op gedaan. Ik gebruik wel meer de website dan het kookboek moet ik zeggen. Het zoeken op de website is echt super makkelijk en er staan veel leuke ideeën. Zoals een maaltijd salade, makkelijk maar wel heel lekker. Een echte aanrader is Beef Shanghai uit het kookboek. Dit gerecht is pittig, maar ook zoet, een goede combinatie vind ik zelf. Aankomende week ga ik soep maken, zodat ik als ik niet z’n zin heb om te koken, ik het zo uit de vriezer kan halen.

 

Wat maken jullie als jullie geen zin hebben om te koken?